NINI NYT NYT
 
Marts 2012:

Vinteren er gået med at skitsere grene i flere varianter med henblik på at male motiverne i store billeder. Dog med en enkelt diskurs omkring østers.

Min nabo havde som sædvanligt fanget østers til nytårsbordet, og de tomme skalle lå som en stor middelalderlig køkkenmøddig uden for huset og var uimodståeligt dekorative, især når øjet går helt tæt på.

Der kommer flere øster-landskaber og grene på hjemmesiden i løbet af året. Den nye inspiration og længsel handler om at arbejde i en mere afdæmpet farveskala.
Sommeren 2013
Den afdæmpede farveskala fortsatte, men ikke med grene og skaller. Det blev til et DOGME om at holde sig til hvide blomster. I min nabo Ghitas have har jeg fotograferet en flok hvide pæoner, dog med et svagt rosa skær. I det meget tidlige forår kom en kunstkender forbi og udbrød spontant: "Det er blomsterne, der er din styrke".

Det var de ord jeg manglede for at skabe mit fokus. Ligesom jeg også satte mig for at male i større skala. Gik derfor i gang med at lave en frise af de hvide pæoner fra naboens have. Det var en hård start, så var de for lyserøde, så var de for gråhvide. Men en dag begyndte det at køre... stor i slaget skitserede jeg en frise på 6 meter, men den blev "kun" på 4. Målet var at sende den til Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup, hvor jeg for nogle år siden forsøgte mig. Men blev diskvalificeret i 2. runde, hvilket faktisk var en slags opmuntring.
blomsterbillede af nini duncan

Denne gang fik jeg en mail om at alle fire billeder var antaget. Meget meget glædeligt, og også lidt uvirkeligt.
Udstillingen starter den 30. juni og slutter 11. august.

Åbent dagligt kl. 12-17, onsdage tillige kl. 17-19.
Rundvisninger onsdag 17. juli samt onsdag 7. august begge dage kl. 19-21.
Billedet tv:
Detalje fra det lange billede "Tiden Går" som pt hænger i Janusbygningen.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
ord & links